Over mij

Moederlief…

 

 

Leuk dat je geïnteresseerd bent in wie ik ben. Mijn naam is Judith Verhoeff. Ik ben geboren in Leiden en opgegroeid in Katwijk aan Zee. Ik woon nu met mijn vriend en onze twee dochters, zes konijnen en twee poezen in Helvoirt, vlakbij Den Bosch. Ik ben van origine communicatiewetenschapper maar richt me nu met hart en ziel op mijn praktijk Moederlief!

Met Moederlief doe ik wat ik het liefst doe: kinderen met heel veel liefde laten voelen en ervaren uit hoeveel kracht en liefde zij zelf bestaan. En hoe rustig en krachtig je je voelt als je daarmee in verbinding bent. Liefde is de meest sterke en positieve kracht die ik ken en dat is de kracht waarmee ik kinderen begeleid. De kracht van liefde is inmiddels bevestigd door de wetenschap. Veel wetenschappelijke onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat de energie van liefde en liefdevolle aandacht daadwerkelijk zeer positieve, meetbare effecten heeft op zowel het geestelijke en lichamelijk welzijn van mensen.

 

Moederlief zelf

Om met de kracht van liefde te werken is het essentieel om zelf ook liefde te zijn. Belangrijk onderdeel van mijn werk in mijn praktijk is dan ook om mezelf voortdurend te verbinden met deze energie. Dit doe ik op verschillende manieren. Ik mediteer al 15 jaar, ik zorg ervoor dat mijn lichaam gezond is door voldoende te bewegen (o.a. yoga) en gezond (biologisch) te eten. Heel belangrijk is om mezelf altijd goed te aarden. Hiervoor werk ik veel in mijn moestuin, boetseer ik, doe ik ademhalingsoefeningen en verbind mij dagelijks bewust met de aarde. Dit laatste garandeert ook dat ik heel stevig en heel gewoon met beide benen én met veel humor op deze aarde sta!

 

Ik word daarnaast al zo’n 12 jaar intensief begeleid en opgeleid door een bijzondere vrouw die mij helpt de mooiste versie van mijzelf te zijn. Steeds naar mijzelf te kijken en steeds verder te groeien. Mede door haar begeleiding ben ik nu in staat om vanuit pure liefde met kinderen te werken!

 

Concrete opleidingen

Natuurlijk heb ik ook de nodige ‘concrete’ opleidingen. Zo heb ik twee jaar holistische kindertherapie gedaan waar ik onder andere energetische kindermassage, voetreflexbehandeling, ademtherapie, visualisatietechnieken en speltherapie heb geleerd. Ook ben ik daar opgeleid tot docente babymassage inclusief babyyoga en voetreflex voor baby’s. Ik heb daarnaast een opleiding voor kinderyogadocente gevolgd en een jaaropleiding energetisch management. Een jarenlange opleiding tot bard (druïdeopleiding) waarin ik heb leren werken met de kracht van de natuur en de kracht van verhalen en creativiteit. De laatste anderhalf jaar heb ik veel studie gedaan naar de begeleiding van huilbaby’s en hun ouders. Door mijn twee dochters ben ik ook nog eens ervaringsdeskundige op dit gebied….!