Kindertherapie

Moederliefmethode: liefde aan het werk

 

Moederlief is er voor alle kinderen die niet helemaal lekker in hun vel zitten. Dat kan zich uiten in vele verschillende vormen: onzekerheid, driftbuien, angsten, boosheid, gespannenheid maar ook  in lichamelijke klachten als bijvoorbeeld buikpijn. Veel kinderen zijn tegenwoordig ook zeer gevoelig voor de wereld om hen heen. Bij Moederlief is elk  kind van harte welkom en wordt het met alle liefde begeleid!

 

Moederliefmethode

Het allerbelangrijkste uitgangspunt bij de Moederliefmethode is dat elk kind op liefdevolle manier wordt gezien en geaccepteerd. Echt gezien en écht geaccepteerd. Zonder voorwaarden, zonder prestaties. Gewoon zoals het is. Geloof het of niet maar alleen dat doet soms al wonderen bij kinderen. Ik heb daarom geleerd om met mijn hart te kijken. Op die manier zie ik altijd een prachtig kind en kijk ik voorbij het gedrag, de angst of onzekerheid waar een kind op dat moment mee worstelt. Samen met het kind ga ik terug naar wie het in wezen is. Naar alle prachtige en unieke eigenschappen die het heeft. Naar zijn of haar kracht. En om daar te komen bewandel ik samen met het kind het pad dat het beste bij hem of haar past. Waar hij gelukkig van wordt. Het belangrijkste daarbij is een veilige omgeving en liefdevolle begeleiding.

 

Zoveel kinderen, zoveel methoden

Omdat elk kind anders is kan elk kind zelf kiezen wat het wil doen. Het ene kind vindt het heel fijn om te worden gemasseerd en komt daardoor letterlijk beter in zijn of haar vel. Een ander krijgt meer ruimte om zichzelf te zijn door zijn of haar hart eens flink te luchten. Weer een ander komt tot zichzelf als hij of zij in de natuur is of in de omgang met dieren. Ook creatief bezig zijn kan werken om tot je eigen kern te komen. Schilderen, boetseren, schrijven (verhalen, gedichten, liedjes). Ademhalingsoefeningen, aarden, visualiseren, familieopstelling bij Moederlief is het allemaal mogelijk en gebeurt dit alles op liefdevolle én professionele wijze!

 

De praktijk

De praktijk van Moederlief is een vrolijke en fijne ruimte waar alle kinderen welkom zijn. Ook de ruime tuin met een super krachtige reuzeplataan, moestuin en kas zijn onderdeel van de praktijk. Zelfs de twee poezen en zes konijnen van Moederlief zijn graag bereid mee te werken. Ieder kind kan zelf kiezen waarbij hij of zij zich het prettigst voelt. Waar het om gaat is dat elk kind bij Moederlief wordt gezien en volledig geaccepteerd zoals hij of zij is: een prachtig, liefdevol mens. Hierop richt ik mijn aandacht en hiermee breng ik het kind zelf weer in verbinding. Want dat is waar het om gaat. Dat een kind zichzelf kan en durft te zijn, met al zijn of haar prachtige capaciteiten.

 

Tarief: € 45,-  (sessie van een circa uur, voorwerk en nawerk)

Geld mag nooit een probleem zijn om geholpen te worden. Schroom daarom niet om aan te geven als de financien een probleem zijn. Daarvoor vinden we altijd een oplossing.